Mark Hunt har länge varit mycket omtyckt i fighting-kretsar, ända sedan han 2001 vann K-1 grand prix, som åtminstone på den tiden var kickboxningens ”Wimbledon” eller VM. Inte så konstigt. “Hunto” har alltid haft knogar av järn och levererat gott om knockouts. Han har dessutom på äldre dagar gått och blivit en högt respekterad MMA-fighter som blivit bättre på att undvika att bli nertagen och som dessutom blivit en mer strategisk striker. Jag hade inte gått med på att möta Hunt ens med ett baseball-trä.

En cool grej Hunto gjort till ett signum sedan han kom till UFC 2010 är hans ”walk away-knockouts”. Han landar ett hårt slag, inser snabbt att det är fullt tillräckligt och går därifrån utan att invänta domarens signal om att matchen är över. Medan andra fighters kastar sig över sitt skadade byte för att avsluta matchen vet Hunto när nog är nog. Fyra gånger har detta skett. Det började mot Chris Tuchscherer:
mark hunt

Andra gången var mot UFC:s längsta fighter, holländaren Stefan Struve som bröt käken av slaget:
mark hunt walk off vs stefan struve

Tredje var mot Roy Nelson, känd för att kunna stå emot vilka slag som helst och bara har en annan knockout-förlust under en lång karriär. Somliga har sagt att det kanske var strategiskt av Hunt att inte fortsätta slå på Nelson då det satte press på domaren att avsluta matchen; Nelson var kanske inte helt borta menar man.
mark hunt walk off roy nelson

Och så den fjärde ganska nyligen där han träffade veteranen Frank Mir perfekt när denne var på väg att försöka ta ner Hunt.
mark hunt walk off frank mir

Det var lite Hunto-klipp. Hoppas ni gillade.

KOMMENTARER