Många har nog hört om eller sett Michael “Venom” Paige vid det här laget. Han är en av den växande organisationen Bellators främsta yngre stjärnor med 11-0 i matchfacit. Men för er som inte vet vem han är ska vi säga ett par ord och visa två klipp. Paige är en lång 29-årig britt som tävlar i weltervikt; han är uppvuxen i kampsportsmiljö med en far som varit världsmästare i kickboxning. Paige har vunnit MMA-fansens gillande med sin spektakulära och kreativa “striking” och sina publikfrämjande gester i oktagonen (sina snurrande armrörelser har han förresten hämtat från WWE-legenden The Rock). Pages senaste fullträff skedde på Evangelista Santos bekostnad, som knockades med ett knä som resulterade i en obehaglig skallfraktur och en sju timmar lång operation.

Page, som gjort sig känd för att ofta fightas med händerna nere och att jobba mycket med distans och tajming (vilket kommer av att han har tävlat mycket i kampsport med poängsystem där det gäller att bli träffad så lite som möjligt och därför inte ge sig in i slagväxlingar), har dock svarat för ett ännu elegantare avslut. Det skedde redan i hans första professionella match 2012, då han prickade sin motståndare med en “tornado kick”. I klippet med avslutet ser vi även en motsvarighet till Mark Hunts walk-off-knockouts. Båda vet att matchen är över, men medan Hunt vandrar iväg står “MVP” som synes blixt stilla och tittar inte ens på sin motståndare. I klippet ser vi även något av MVP:s showmannamässiga sätt att röra sig, vilket mer än en tyckt påmint om Anderson Silva.

Hur bra MVP är vet vi inte. Att han är kul att kolla på är alla överens om. Men att ha en arsenal av häftiga slagtekniker är ju inte detsamma som att vara ett mästarmaterial. Att vara den som är mest “flashy” är inte detsamma som att vara den som är bäst eller som har mest talang. MVP har inte prövat sina vingar mot det bästa motståndet. Men det ska bli kul att följa hans framfart och utveckling. Han går sin nästa match på Bellator 163 i november mot Fernando Gonzalez. Missa inte!

KOMMENTARER